Lancering Casix, het landelijk portaal voor aannemers en woningcorporaties

Lancering Casix, het landelijk portaal voor aannemers en woningcorporaties

Lancering Casix, het landelijk portaal voor aannemers en woningcorporaties

Remco van Niekerk (medeoprichter en voormalig directeur/aandeelhouder Itris) heeft recentelijk Casix, een landelijk aannemersportaal voor de corporatiesector gelanceerd.

Zowel de klanttevredenheid verhogen als de kosten verlagen
Van Niekerk zet uiteen: “Kostenbesparingen zijn voor woningcorporaties van levensbelang en die zijn goed realiseerbaar op het gebied van onderhoud. Steeds meer corporaties besteden het dagelijks onderhoud uit aan aannemers. Het is daarbij vreemd dat elke woningcorporatie haar eigen aannemersportaal laat ontwikkelen. Vervolgens moet een aannemer weer koppelen met verschillende verhuurders. Met onze oplossing vervullen we een brugfunctie die zorgt voor enorme kostenbesparingen, terwijl de kwaliteit en klanttevredenheid omhoog gaan.”

Volgens medeoprichter Eco Moll kiest Casix voor een integrale benadering. “Wij hebben een duidelijke focus op de processen in de keten van huurder, corporatie, aannemer. Daar valt nog veel te winnen. Zo zijn de diensten van Casix gericht op het verbeteren van de tevredenheid van huurders, het verminderen van de administratieve last van woningcorporaties en kostenbesparingen in de samenwerking met aannemers.”

De cloud-diensten omvatten verschillende slimme portalen en apps. Voor consultancy en advisering wordt samengewerkt met business partners. Daarnaast neemt Casix een onafhankelijke positie in ten opzichte van de huidige ERP-aanbieders. Via webservices (bij voorkeur volgens de industriestandaard VERA) kan in feite met elke leverancier informatie uitgewisseld worden.

Over Casix
Casix is opgericht door Remco van Niekerk en Eco Moll. Remco heeft 30 jaar ervaring in de corporatiesector, o.a. via Cens, Inter Access en Itris. Eco heeft een brede achtergrond in ICT en management bij dienstverleners van zowel traditionele als cloud diensten in de sectoren automotive leasing en duurzame mobiliteit, zoals Co-maker (TSS) en BeterVanAnaarB.

Techniek blijft weliswaar belangrijk, maar verschuift naar de achtergrond. Casix biedt moderne web portalen en mobiele apps voor tablets en smartphones. Alle moderne apparaten worden ondersteund.

Casix diensten zijn ISAE 3402 Type II gecertificeerd en gegarandeerd 24/7 beschikbaar. Gebruikers hebben uitsluitend toegang via SSL gecodeerde verbindingen.