“Indiana Jones in Corporatieland”!? wonenCentraal kiest oplossing Casix

“Indiana Jones in Corporatieland”!? wonenCentraal kiest oplossing Casix

“Indiana Jones in Corporatieland”!? wonenCentraal kiest oplossing Casix

Voor veel corporaties is het één of twee keer per jaar een ware zoektocht in hun werkgebied. De queeste leidt hun door gangen en gebouwen, in kelders en zolders. Ze zijn op zoek naar de juiste cijfers en het blijft keer op keer een puzzel waar ze deze kunnen vinden.

Hebben we het over het vijfde deel van Indiana Jones, waarin Harrison Ford nog één keer gaat schitteren? Nee, het gaat om het registreren van de meterstanden van collectieve installaties voor gas, elektriciteit en water. De moeilijkheid is dat de meters zich op de meest vreemde locaties bevinden, waarbij de plaatsaanduiding van het nutsbedrijf vaak averechts werkt. Ook de toegankelijkheid speelt vaak een rol en moet er soms eerst een sleutel opgehaald worden, voordat toegang wordt verkregen. Als de meter uiteindelijk gevonden is, worden de standen op papier genoteerd en worden ze op kantoor vaak dubbel ingevoerd: in het ERP én in het systeem van de nutsleverancier.

IMG_2311

Leen Spaans, Manager ICT & Faciliteiten

WonenCentraal had ook jaarlijks met deze problemen te maken. Samen met wonenCentraal heeft Casix een slimme oplossing voor deze problematiek bedacht. Met de Collectieve meters app kunnen de meters eenvoudig gelokaliseerd worden. Met behulp van GPS wordt de locatie van de medewerker bepaald en verschijnen de dichtstbijzijnde meters op een kaartje op de tablet. Ondersteund met foto’s en tekst is de meter voor de opzichter eenvoudig te vinden. Het opnemen van de meterstanden is dan een koud kunstje. Tevens kunnen foto’s van de meterstanden worden gemaakt. Leen Spaans, Manager ICT & Faciliteiten bij wonenCentraal vertelt: “Het opnemen van de meterstanden waren werkzaamheden die ons ongemerkt veel kostbare tijd vergden. Casix heeft goed met ons meegedacht en kon heel snel een oplossing leveren die prima werkt en bovendien goed oogt. Een aanrader voor andere corporaties die hun meteropnames willen verbeteren.”